6 Eylül 2017 Çarşamba

# Mis tariflerim

Tereyağlı Patates Püresi




Tariflerimi paylaşmaya devam ediyorum:)
Patatesi çoğumuz seviyoruz ama kızartma haricinde başka çeşit yemeklerde de kullanmak cidden güzel oluyor. Çok pratik ama lezzet yüklü tarifimle karşınızdayım:)
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 fincan süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
Yapılışı:
Öncelikle yıkadığımıız patateslerimizi soyup büyük küpler halinde doğruyoruz. Ardından bir tencereye su ile doldurup doğradığımız patateslerimizi içine atıyoruz yaklaşık 30 dakika (patatesin cinsine göre değişiyor ama yumuşak bir kıvam alıncaya kadar) haşlıyoruz. Ardından bir tavaya tereyağımızı koyup eritiyoruz. Daha sonra patateslerimizin suyunu süzüp püre yapıcı yardımıyla patatesleri eziyoruz. Üzerine sütümüzü ve tereyağımızı ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine nane ile servis yapabilirsiniz 
afiyet olsun:)


4 yorum:

  1. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok pratikmiş. Açıklığın zirvede olduğu anda kolayca yapılabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acligin demek istediniz sanirim pratik lezzeti deneyebilirsiniz:)

      Sil