11 Kasım 2017 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNE KURABİYE


HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNE KURABİYE ☺☺☺

MALZEMELER:

Hamuru için:
 150 Gram tereyağ veya normal bitkisel margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çay bardağı un

İçi ve kenarı için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Vişne reçeli

HAZIRLANIŞI:
Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya bir kıvam alıncaya kadar yoğrulur. Ardından 1 adet yumurta eklenir, ardından un eklenir. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğrulur. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır elle top gibi yuvarlanır.Daha sonra limon sıkacağı  ile üstüne bastırılıp şekil verilir. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 15 dakika pişirilir. Ardından hindistan cevizimizi tavada renk alıncaya kavuruyoruz. Kurabiyelerimiz pişince sıcakken vişneler üzerine konur. Daha sonra soğumaya bırakılır. Kurabiyeler soğuduktan reçeli katılaştıktan sonra kenarlarını, hindistan cevizi ve reçele batırıyoruz. AFİYET OLSUN ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder