KARAMELLİ TRİLİÇE
Evettt Canlar mis tariflerim etiketiyle karşınızdayım. Son zamanlaın meşhur ve lezzet yüklü tatlısı olan triliçeyi bide benim tarifimden deneyin bakalım.
Malzemeler:
Keki İçin=
5 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 buçuk paket kabartma tozu
1 buçuk paket vanilya
Şerbeti için:
3 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 buçuk paket süt kreması
Karameli için:
1 Çay bardağı hazır karamel sos
Yarım paket krema
Hazırlanışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından Un kabartma tozu ve vanilyayı döküp tekrar çırpıyoruz. Bu karışımı daha önce yağladığımız borcama döküp önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına koyuyoruz. Canlar ben pişme süresini 30 dakika olarak ayarladım. Fırından fırına göre değişebilir. Daha sonra şerbet için derin bir tencereye süt ve kreme ikilisini boşaltıyoruz ılıyana kadar karıştırıyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp ılıyınca şerbeti üzerine döküyoruz. Kekimizi bu şekilde streç film ile kaplayarak buzdolabına koyup 1 buçuk saat bekletiyoruz. Ardından karamel sosumuzu ve kremamızı karıştırıp kekimizin üzerine sürüyoruz. Bu şekilde yine dolapta 2 saat daha bekletiyoruz. Afiyet olsun:)
Trileçe'yi çok severim. Bi tarif de aklımda bulunsun. Bir de krema koymadan olmuyor mu ya da ona bir alternatif var mı? Elinize sağlık:)
YanıtlaSilTrilice cok guzel bi tatli ancak krema koymadan hic denemedim sanırım üst malzemesine krem santide kullaniliyordu deneyebilrisiniz:)
SilTrileçenin namı Tüm Kayseriye yayıldı da bir biz tadamadık .))
YanıtlaSilInsallah tadarsin bi gun
Sil